
Kristof Calvo: "Aanwerven van medewerkers is zo heel wat goedkoper, werken in de sector veel lonender. De verlaging van de werkgeversbijdrage en de loonbonus voor werknemers moet de werkgelegenheid in de horecasector versterken en verwitten".
Die verwitting is voor Groen heel belangrijk. "Met dit plan nemen we dus de prikkel voor zwartwerk weg, en zal werken in het wit voor het gros van de horecazaken een evidentie worden", vervolgt Willaert.
Verder stelt Groen een aantal flankerende maatregelen voor die de horeca in Vlaanderen een boost moeten geven: enerzijds door de kosten te drukken, anderzijds door ondernemers in de horeca sterker te ondersteunen. De rendabiliteit in de sector verbeteren we met een ondernemingsvriendelijk klimaat, aandacht voor een duurzaam grondstoffengebruik en het valoriseren van opleiding op de werkvloer.
"Als we op die verschillende punten werken, kunnen we grote stap zetten. Tevreden klanten, veel werkbaar werk en rendabele horecazaken, dat is de ambitie", aldus Calvo en Willaert.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter