Loopbanen

Groen gaat voor gezond en werkbaar werk. Voor loopbanen op mensenmaat. 

Groen wil niet alleen meer jobs, maar ook betere jobs. Een goede job is een job op maat, met oog voor de mens achter de werknemer en een balans tussen werk en privé. Een gezonde loopbaan draait niet enkel om de juiste job, maar om de mogelijkheid om tijd te kunnen vrijmaken voor kinderen, voor zorg en voor andere engagementen. 

 

Op zoek naar de gezonde loopbaan

 

 

 

Evita werkt in de Kamer al enkele jaren rond loopbanen en werk. Wat daar wordt beslist, heeft vaak  een grote impact op het leven van mensen. In haar traject ‘Gezonde loopbanen’ spreekt Evita met die mensen, over hun job en hun leven. 

Want de tijd dat mensen op hun 20ste begonnen te werken in één soort job, en op hun 65ste op diezelfde plek met pensioen gingen, is voorbij. We hebben nu voltijdse, deeltijdse en flexijobs. We hebben tijdskrediet en zorgverlof. Je kan werken als werknemer, zelfstandige, freelancer, of een combinatie daarvan. We gaan met twee uit werken, alleen, of vinden geen geschikte job. We zijn alleenstaande ouder, hebben co-ouderschap,... Al die mogelijkheden maken het boeiend, maar ook vaak ingewikkeld. 

Wat is er nodig om een loopbaan gezond te kunnen noemen? Wat kunnen mensen zelf doen, waar moet de politiek voor zorgen? Dat zoekt Evita in haar gesprekken uit. Ze volgt een aantal Oost-Vlamingen in hun dagelijkse bezigheden. Ze praat met hen over de loopbaankeuzes die ze maakten, hun moeilijkheden om alles te combineren, de oplossingen die ze er al dan niet voor vonden.

Het resultaat van al die ontmoetingen, de loopbaanverhalen van Els, Laura, Willem en vele anderen, lees je hier.

 

Lokale Realisaties

Zet je lokale realisaties in de verf

Hoe maakt Groen in jouw gemeente het verschil voor je gezin, je straat, je dagelijkse leven? Vertel in de eerste zin van je artikel hoe je realisatie zichtbaar en voelbaar zal zijn voor de inwoners van je gemeente. 'Val meteen met de deur in huis en maak het zo concreet mogelijk', raadt redacteur Joske Vermeulen aan.

Lees meer ›