Loopbanen

Groen gaat voor gezond en werkbaar werk. Voor loopbanen op mensenmaat. 

Groen wil niet alleen meer jobs, maar ook betere jobs. Een goede job is een job op maat, met oog voor de mens achter de werknemer en een balans tussen werk en privé. Een gezonde loopbaan draait niet enkel om de juiste job, maar om de mogelijkheid om tijd te kunnen vrijmaken voor kinderen, voor zorg en voor andere engagementen. 

 

Gezonde Loopbanen
een boek over 12 helden en hoe het anders kan

 

Wat is er nodig om een loopbaan gezond te kunnen noemen? Wat kunnen mensen zelf doen, waar moet het beleid voor zorgen?

Met die vragen in haar achterhoofd ging Groen parlementslid Evita Willaert op zoek naar loopbaanverhalen. Ze sprak uitgebreid met 12 mensen over hun werk en leven en schreef hun verhalen neer. Het zijn verhalen die herkenbaar zijn voor velen en tekenend voor wat er vandaag op de arbeidsmarkt goed én fout loopt. Tegelijk formuleert Evita, gesteund door enkele arbeidsmarktspecialisten, ook haar eigen visie op de loopbanen van de toekomst. Want het kan anders.

Download het boek 'Gezonde Loopbanen' hier gratis in epub-formaat

Of bestel de papieren versie via de webshop van Groen

 

Lokale Realisaties

Zet je lokale realisaties in de verf

Hoe maakt Groen in jouw gemeente het verschil voor je gezin, je straat, je dagelijkse leven? Vertel in de eerste zin van je artikel hoe je realisatie zichtbaar en voelbaar zal zijn voor de inwoners van je gemeente. 'Val meteen met de deur in huis en maak het zo concreet mogelijk', raadt redacteur Joske Vermeulen aan.

Lees meer ›