Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Loopbanen

Groen gaat voor gezond en werkbaar werk. Voor loopbanen op mensenmaat. 

Groen wil niet alleen meer jobs, maar ook betere jobs. Een goede job is een job op maat, met oog voor de mens achter de werknemer en een balans tussen werk en privé. Een gezonde loopbaan draait niet enkel om de juiste job, maar om de mogelijkheid om tijd te...

Lees Meer ›

armoedebestrijding

Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan.

Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan en dus ook op voldoende financiële middelen. Een minimumloon voor wie werkt en welvaartsvaste uitkeringen boven de armoedegrens zijn dan ook de onmisbare eerste stap in de strijd tegen armoede. Werk blijft uiteraard de beste dam tegen armoede. Wij willen een gepaste job voor iedereen, met bijzondere aandacht voor...

Lees Meer ›

Gelijke kansen

Resoluut voor samenleven in alle vormen van diversiteit, resoluut tegen elke vorm van discriminatie. 

Geen twee mensen zijn gelijk. Leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur, handicap of gezondheidstoestand leggen bij iedereen andere accenten. Die diversiteit kleurt en verrijkt onze samenleving. 

Lees Meer ›